Tyska poliser nästan på oavbruten insats

En hjort skrämmer bilister på Autobahn nära Kiel …

 Det dyker upp spöklika bilder för bilister: utan förvarning syns en rejäl stor hjort i sken av bilarnas strålkastare …

Innan det blir mörkt hörs i radion i Nordtyskland allt ofta på kvällen trafikvarningar om hjorten. Den sista varningen kom idag klockan 15:26, då en bilist ringde tyska larmnumret 110: ”Det står en hjort på sidan av vägen”

Polisbilar rasade iväg till platsen, ordningsmakten sökte av området mellan Blumenthal och Bordesholm – men utan framgång!  Djuret ska vara en dovhjort. De har en vikt på 120 kilo och en storlek på 1.40 m. En polisman säger: „Tänk om dovhjorten springer på Autobahn och det sker en olycka …”

På dagen verkar den vara helt försvunnen. Misstanken är att den gömmer sig då i diket vid parkeringsplatser. Inom polisen diskuteras om möjligheten att skuta dovhjorten. Ögonvittnet Daniel Friedrichs som fotograferade hjorten säger: ”När hjorten ser blåa ljuset från polisbilarna försvinner den omedelbart. Djuret verkar vara väldigt smart …” (Spöklika bilder på dovhjorten kan ses på webbsidan som finns nedan under källhänvisningen. Bilderna har tagits av Daniel Friedrichs).

Källan: Bildzeitung (tyska artikeln har granskats av AGSLA på internet söndag 2019-11-17 på https://www.bild.de/regional/hamburg/hamburg-aktuell/polizei-im-dauereinsatz-hirsch-erschreckt-autofahrer-bei-kiel-66088940.bild.html.