Last Updated on 2022-01-17 by admin

Hälsoministern Karl Lauterbach sätter press på barn från och med 5 år att låta sig vaccineras.

Tvivelaktig reklambroschyr: Den tyska hälsoministern Karl Lauterbach ger små barn ett dåligt samvete med hjälp av en kampagnebroschyr och försöker inskärpa dem att de ska låta sig vaccineras mot covid 19 ….

Men den tyska kommissionen för vaccineringar STIKO rekommenderar egentligen vaccineringen tills vidare bara till barn från 5 till 11 år som har försjukdomar.

I tyska regeringens infoblad står: Barn blir bara lätt sjuka av covid 19. Men tyvärr är det så att allt mer människor blir svårt sjuka när viruset spridas. Därför stängdes till och med skolor och det är inte skönt, men det finns ju vaccineringen.

I klartext betyder det att man försöker ge barn en del av skulden att tyska skolor stängs!

Ännu mer tvivelaktigt är det då man försöker intala barnen att de måste låta vaccinera sig, annars skulle andra människor lida: deras farfar eller morfar, föräldrar eller bror och systrar. Att de blir helt enkelt svårt sjuka om de inte låter sig vaccineras …

Den tyska hälsoexperten från oppositionspartiet CDU Tino Sorge (46 år) kritiserar initiativet och säger till tyska Bildzeitung: ”Man får inte sätta press på barn – de bär inte ansvaret för den låga vaccineringskvoten i Tyskland. Viktigare vore ett målmedvetet anförande och upplysningar till föräldrar.

Källan: https://www.bild.de/politik/inland/politik-inland/karl-lauterbach-minister-impft-kindern-ein-schlechtes-gewissen-ein-78830660.bild.html

 

(Tyska tidningsartiklar har granskats av AGSLA på internet torsdag den 2022-01-16)